Relativeren
Blijf op de hoogte en volg Paul
13 Augustus 2012 | Cambodja, Phnom-Penh
Hoi allemaal!
Er is weer een hoop gebeurd hier in Azie, dus hier een update van mijn belevenissen!
Ik ben vanuit Hanoi naar Ho Chi Minh (Saigon) gevlogen. Saigon is een leuke, maar ook hele drukke stad! De eerste avond was top, veel mensen ontmoet en leuke uitgaansgelegenheden gezien. Helemaal leuk, totdat mijn telefoon werd gestolen....Ik was na het stappen nog even buiten voor mijn hotel een cola'tje aan het drinken, toen kwam er iemand naast me zitten en ze vroeg of ik een massage wilde, geen behoefte aan, dus ik zei nee. Het is de normaalste zaak van de wereld daar, er komen de hele dag mensen naar je toe met dezelfde vraag , dus ik negeerde haar verder en keek de andere kant op, niet slim, want niet veel later rende deze dame weg met een Iphone die ze uit mijn zak had gestolen! Ze is bij een man achterop de motorbike gesprongen en reed weg. Het ging zo snel, ik had niet eens de kans om er op te reageren! Die telefoon is te vervangen, maar ik ben al mijn foto's van deze vakantie kwijt en dat vind ik heel erg jammer.....Shit happens zeg ik dan maar!
De volgende dag was geen leuke, ik heb aangifte gedaan en gelukkig krijg ik geld terug van de verzekering, maar mijn humeur werd er niet beter op!
Die dag erop (de 10e) is Thomas naar thailand gevlogen om te wakeboarden en ben ik naar Phnom Penh gegaan. Ik heb in Phnom Penh wat engelse gasten leren kennen en met hun ben ik 's avonds uitgegaan, top avondje! De 11e ben ik met dezelfde mensen naar Tuol sleng (S-21) prison geweest en Choeung ek, een uitroeiingskamp (The Killingfields). Heel bizar wat er in cambodja allemaal is gebeurd, een korte samenvatting:
De Rode Khmer (Khmer Rouge) was de militaire tak van de communistische partij van democratisch Kampunchea (nu Cambodja). Khmer is naam van het volk dat in Cambodja woont en Rouge staat natuurlijk voor het communisme. De Rode Khmer, onder leinding van Pol Pot, is verantwoordelijk voor de dood van ongeveer3 miljoen mensen, op een bevolking van zo'n 8 miljoen mensen! Dit gebeurde tussen 1975 en 1979 toen de Rode Khmer aan de macht was. Tuol Sleng is eenoude hogeschool, die in 1975 werd omgetoverd tot gevangenis en martelkamer, naar schatting hebben er zo'n 14 tot 20 duizend mensen vast gezeten in deze gevangenis. De gevangenen werden later naar Choeung Ek gebracht, waar ze werden vermoord....de manier waarop is verschrikkelijk! Om kogels te besparen sloegen de Rode Khmer kinderen dood door ze tegen bomen aan te slingeren en bij ouderen sloegen ze de schedels in met geweren. Ook doodbloeden werd veel toegepast. Minimaal 17.000 mensen zijn hier omgebracht tussen 1975 en 1979. Choeung Ek was slechts één van de ongeveer 300 killing fields in Cambodja. Dit was een HELE indrukwekkende ervaring! En ik maakte mezelf druk omdat mijn telefoon is gestolen....
Na deze indrukwekkende dag ben ik de 12e naar Siem Reap vertrokken. Ik wist dat mijn Engelse vrienden ook gingen, maar het is wel heel toevallig dat ik ze gisteren toen terug liep naar mijn hotel, ik wilde gaan slapen, weer tegen kwam! Het is dus weer wat later geworden!
Morgen ga ik Angkor Wat bekijken en daarna vertrek ik weer richting Thailand!
Greetings from Siem Reap,
Paulus
Morgen ga ik Angkor Wat bekijken en daarna vertrek ik weer richting Thailand!
Greetings from Siem Reap,
Paulus
13 Augustus 2012 - 14:17
Anja:
heey paulus,
tjonge wat een mooi avontuur ben je aan het beleven geweldige verhalen,
leuk om te lezen !!!!
geniet verder enne let goed op je spullen ;)
have fun houdoe
groetels van ons xxx -
13 Augustus 2012 - 14:27
Annabelle En Triumph:
Dag Paul en Thomas, ja Paul vervelend dat zoiets gebeurd is .Zo gaat dat een ervaring rijker en een illusie armer. Wij hopen dat hiervan geleerd hebt en wees maar allert en toch nog een fijne vacantie. Heel veel groetjes , Annabelle en Triumph. -
14 Augustus 2012 - 14:24
Ties:
Bedankt weer voor de geschiedenisles...indrukwekkend. Dat "alleen" reizen is nog niet zo erg he. Nog een avondje in de angkor what??? geweest! -
15 Augustus 2012 - 11:51
Paul Stam:
''alleen'' reizen is zeker niet verkeerd! gisteren weer een top avondje gehad in angkor what, leuke tent is dat!