Beautiful Vietnam!
Blijf op de hoogte en volg Paul
07 Augustus 2012 | Vietnam, Hanoi
Hoi allemaal!
Ik ben weer wat fantastische ervaringen rijker en die wil ik natuurlijk maar al te graag weer met jullie delen! Op dit moment regent het in Hanoi, dus een mooi moment om weer een verslagje te schrijven!
Hanoi is echt een fantastische stad! Ik heb in mijn tijd hier best wat rond gelopen en veel gepraat met locale studenten. Er zijn namelijk een hele hoop Vietnamese mensen die Engels willen leren en dolgraag met mij, een toerist die engels spreekt, willen praten! Dit was eigenlijk zo'n beetje wat ik de eerste dag heb gedaan, rond gelopen en gepraat, maar het is ook echt heel leuk!
De tweede dag zijn we met wat mensen die we in de bus naar Hanoi hadden ontmoet naar het Ho Chi Minh Mausoleum gegaan, bedankt voor de tip Ties! In het Mausoleum kun je het lichaam van Ho Chi Minh bekijken, heel indrukwekkend! Niet veel verderop kun je ook de oude woon- en werkplaats van Ho Chi Minh bekijken en daar zin we dus ook nog even geweest. Ho Chi Minh is hier nog steeds "de grote leider", hij staat op ieder bankbiljet en overal zie je zijn naam terug komen, best apart om te zien!
De derde dag was vrij rustig, maar 's avonds hebben we een top avondje Hanoi gehad! We zijn uitgegaan met wat mensen die we hadden ontmoet en uiteindelijk hebben we nog heel lang zitten praten met drie Vietnamese studenten, wat een top gasten! we hadden even een doner kebab gehaald, dat kan hier ook gewoon na het stappen, en zijn toen een beetje gaan lullen over vanalles en nog wat.
De vierde dag zijn we Vertrokken naar Ha Giang, een plaatsje in het noorden. We zijn hierheen gegaan vanwege een stelletje uit Frankrijk. Deze mensen waren zo enthousiast, dat we wel moesten gaan! Dus wij maar weer in een volgepropte bus met locals gestapt en richting Ha Giang gegaan. Deze busrit was echt verschrikkelijk! Na goed een een uurtje rijden begonnen de eerste mensen te kotsen en daarna is het niet meer opgehouden. Als iemand dan in een zakje kotst vind ik het geen probleem, maar er was een kind bij.....Alles onder! Over de stank wil ik het niet meer hebben. Na een uurtje of 7 waren we aangekomen in Ha Giang! Heel rustig plaatsje zonder toeristen en werkelijk niemand spreekt er engels. Na een tijdje zoeken naar een maaltijd zijn we maar ergens binnen gelopen en toen kwamen we wonder boven wonder de enige toerist in het plaatje tegen, Georg uit Oostenrijk. Top vent! Hij is bezig met een motorbike trip door het noorden en dat kwam mooi uit, want dat gingen wij ook doen!
De volgende dag was het dan eindelijk gelukt, we hadden motorbikes gehuurd! Ik noemde het in eerdere verslagen een scooter, want zo zien ze eruit, maar nu snap ik waarom ze het hier een motorbike noemen....Ze gaan vrij snel!! Toen zijn we samen met Georg op pad gegaan en dit was een van de mooiste ervaringen tot nu toe!! We hebben drie dagen door de bergen van Vietnam gereden, zo'n 370 in totaal! Ik heb nog nooit zulke mooie natuur gezien en het is fantasche om over de smalle bergweggetjes te rijden en de zwaaiende locals te begroeten! We zijn tijdens onze trip ook nog even bij de Chinese grens geweest, best apart dat ik zo dicht bij China was op dat moment. Het was een hele mooie reis en ik heel veel mooie dingen gezien!
Na ons avontuur op de motorbike zijn we in Ha Giang weer op de bus naar Hanoi gestapt, waar we nu nog een avond zullen blijven. Morgen vliegen we naar Ho Chi Minh City (Saigon).
Greetings from Hanoi,
Paulus
Greetings from Hanoi,
Paulus
07 Augustus 2012 - 11:15
Annabelle En Triumph:
Hallo Paul en Thomas , fijn dat jullie zulke leuke reis ervaringen opdoen en dat jullie fijne mensen ontmoeten. En we hebben gelezen dat je een goede biker bent , dus Paul als je weer thuis bent kun je meteen je motorrijbewijs gaan halen . De pratijk heb je al . Wat let je. Zo jongens verder nog een hele fijne vacantie en geniet er van . Heel veel groetjes Annabelle en Triumph. -
07 Augustus 2012 - 11:30
Ties:
Graag gedaan Paulus, vond ik ook heel indrukwekkend. Wauw, dat motorbike tochtje lijkt me echt heel vet! Daarna ook nog door naar Cambodja? -
07 Augustus 2012 - 12:06
Paul:
Dat motorbike tochtje was heel indrukwekkend! Ben ik best blij mee, want het was of dit of halong bay. Halong heb ik nu moeten skippen....best jammer denk ik. Ik blijf twee dagen in Saigon en dan ga ik naar Cambodja! -
07 Augustus 2012 - 13:05
Gerda En Opa:
hoi paul weer met plezier gelezen we kregen vandaag ook nog een kaart van jou we waren blij verrast en maak er nog een paar mooie weken van groetjes gerda en opa -
07 Augustus 2012 - 15:10
Chaim Caran:
Leuk hoor Paul die verslagen van je. Je vader komt volgende week hier een weekje kijken. Harteliijke groet, Chaim