Millionaire! - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Paul Stam - WaarBenJij.nu Millionaire! - Reisverslag uit Luang Prabang, Laos van Paul Stam - WaarBenJij.nu

Millionaire!

Door: paulstam92

Blijf op de hoogte en volg Paul

20 Juli 2012 | Laos, Luang Prabang

Goedemorgen allemaal,

Weer even een momentje de tijd, dus hier een samenvatting van mijn tijd in Luang Prabang!

We zijn dinsdag ochtend met een busje van Chiang Mai naar Chiang Rai gereden. In Chiang Rai hebben we een tempel bezocht en vanuit daar xijn we door gereisd naar Chiang Khong, dat ligt aan de grens van Laos, en daar hebben we overnacht. De volgende dag hebben we de Mekong rivier overgestoken en zijn we Laos binnen gegaan!

In Laos ben ik gelijk wat kip, zo heet het geld, gaan pinnen en toen was ik even een millionaire! 100 euro is namelijk een miljoen kip en mijn portemonnee was dus goed gevuld met kippen! In Laos zijn we overgestapt op de boot. Dit was de eerste dag geen pretje, want toen heb ik zo'n 6 uur naast een motor gezeten die veel te veel herrie maakte...'s avonds hebben we overnavht in Pakbeng, dat is een heel rustig plaatsje met maar een barretje en die sluit al om 23:30.

De tweede dag op de boot was een stuk chiller! We waren op tijd uit bed gekomen om een goede plaats te bemachtigen en de reis duurde nu nog zo'n 7 uur. Bij aankomst in Luang Prabang hadden we een groepje van 10 mensen waarmee ik een leuke tijd heb gehad hier!

In Laos heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer regen gezien. Het komt er hier af en toe met bakken uit, maar dat mag de pret niet drukken natuurlijk! De eerste avond hebben we heel chill gegeten in een tentje genaamd Utopia. Omdat alles hier al om 23:30 sluit behalve de bowlingbaan, werden we gedwongen om na het eten en nog wat biertjes daar heen te gaan. Dat was heel leuk! Gewoon een beetje pilsen op de plaatselijke bowlingbaan! Deze jongen kan natuurlijk ook bowlen als een gek en heeft dus ook gewoon twee potjes gewonnen!

De tweede dag hier hebben we een grot bezocht, was leuk om te zien, maar niet super speciaal. Daarna hebben we de zonsondergang bekeken op een berg en toen hebben we even over de nightmarket van Luang Prabang gelopen. Deze markt was een stuk leuker dan die in Chiang Mai! Hierna hebben we met zijn alle nog wat lauwe pils (het bier heet hier beerlao) gedronken in Lao Lao Garden, was super gezellig! Toen ik weer bij het guesthouse was heb ik nog even "gefacetimed" met moedere en mijn broer, want mijn broer was jarig en mijn moeder is vandaag jarig, nogmaals gefeliciteerd en maak er een leuke dag van!

Zometeen vertrekken we naar Vang Vieng, waar we twee dagen gaan tuben! Ik heb er zin in!

Greetings from Luang Prabang,

Paulus

• 20 Juli 2012 - 07:28

Gerda:

klasse paul zal wel een gekakel worden met al die kippen laat ze niet ontglippen
    we wachten weer met met spanning op de volgen de mail gerda ook de groetjes van opa xxx ook voor thomas

• 21 Juli 2012 - 10:26

Ties:

Waterval ook nog bezocht paulus? Vang vieng zal je wel bevallen denk ik haha... veep plezier

• 25 Juli 2012 - 06:06

Paul Stam:

Watervallen heb ik niet meer bezocht, vind ik achteraf wel jammer...Vang Vieng is geniaal!